Hegyen-völgyön át

Hegyen-völgyön át

A varázslatos St. Gilgen - Salzburgba készülünk, 1. rész

2016. október 27. - narancshej

Majdnem két teljes napja itthon vagyok, de még most is azon jár az eszem, hogy férhet bele 48 órába ennyi szépség? A hegyek látványa mindig is lenyűgözött, nagy hatással volt rám, de most valami elképzelhetetlen érzés járta át mindenem! Nem tudtam betelni a látvánnyal, és komolyan a sírás környékezett, persze a jó értelemben.  Nem egy klasszikus Salzburgi túra története következik most, azt hiszem több felvonásban, mert annyi, de annyi szép helyen jártunk.

 

Jó néhány leírást átböngésztem a neten, mire kialakult a kép a mi utazásunkról. Mivel több helyen is azt olvastam, hogy amenniyben Salzburgba készülünk, ne ott szálljunk meg. Több okból is. Egyrészt mert iszonyú drága, másrészt pedig mert van még bőven a környéken látnivaló. Tehát így bukkantam szálláshelyünkre a varázslatos St. Gilgen városkájára, mely Salzburgtól cirka 29 km-e található.

A városka  Salzkammergut legnagyobb tavának partján fekszik a Wolfgangsee  ölelésébe  hazánktól mindössze 5 -5 és fél órányi autózásra. 2005-ben hivatalosan is „Mozart falunak” nyilvánították, annak ellenére, hogy maga Mozart sosem élt itt, azonban édesanyja ebben a városkában született, és nővére Nannerl is itt élt. Sokan azt gondolják Salzkammergut Salzburg tartomány része, de a hiedelemmel ellentétben mindössze csak 16 százaléka tartozik hozzá.  Földrajzilag Salzkammergut tulajdonképpen Felső-Ausztria, Salzburg, és Stájerország között megosztott területet jelenti, melynek legnagyobb részét Felső-Ausztria birtokolja.

Kilátás a hegyekre a Wolfgangsee partjáról

wp_20161023_059.jpg

 

A Mozartplatz és a Mozarthaus

mozartok_st_gilgen.jpg

Salzkammergutról mindenkinek a sóbányák jutnak eszébe és persze a világörökség részét képező Hallstatt festői városkája, de aki kicsit tovább böngészik, olyan gyöngyszemekre bukkanhat, mint St. Gilgen vagy St. Wolfgang. 

Mivel a gyalogszerrel történő túrázás most nem volt cél - tekintettel a velünk tartó idősebb korosztályra - így igyekeztünk ennek megfelelő programokat választani. Később azért leírom, hogy milyen opciók vannak a hegyek meghódítására, mert eldöntöttem, ide mindenképp visszatérünk még túrázni!!!

Addig is egy kis válogatás a St. Gilgen-i varázslatból. :-)

wp_20161023_014.jpg

 

 Egy gyönyörű vendégház a Kirchenplatzon

wp_20161023_031.jpg

 A Schafberg és a tetején pontnak tűnő menedékház, mely Ausztria legrégibb menedékháza

wp_20161023_070.jpg

 

Folytatás nemsokára St. Wolfgang és a Schafberg következik!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyenvolgyonat.blog.hu/api/trackback/id/tr611840021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása